Mongoliska schamanska ceremonier

Det första vi gör när vi går vår utbildning är att vi får ceremoni-kläder av våran lärare som är anpassade till vad jag behöver och vad mina guider säger att jag ska ha. Sedan utvecklar jag och lägger till när jag får info från mina spiritual guides.

I en ceremoni hamnar jag alltid i trans, jag använder min trumma för att försätta mig i trans och få kontakt med min ancester och den andliga världen.

Jag gör regelbundet ceremonier utifrån den uråldriga Mongoliska schaman-traditionen för vatten, bergen, naturen på olika energiplatser. Vinter- och sommar solståndet, höst- och vårdagjämning är stora ceremoni dagar för oss och vi gör då ceremoni på olika energiplatser. Vi tackar för det som har varit genom att ge naturen offergåvor som tex mjölk, frön och frukt. Då får och ger vi energi till naturen och vi får info om vad vi ska jobba med under året.

Vintertid vid årets första snö gör jag alltid ceremoni för att rensa kroppen, schamankläderna och ta in ren energi.

Fullmåne är en viktig ceremoni, det balanserar vattnet i kroppen.

Eldceremoni då rensar vi kroppen och återhämtar energi från elden för att själen behöver naturens energi.

Mjölken är viktig i vår tradition. Det är mat från ett djur som lever och det kommer med kärlek. Vi använder det som offering till naturen och andevärlden. När vi börjar en ceremoni använder vi mjölk som vi har en i skål och ”kastar” upp till luften, då blir det andlig mat till de spirit som är med oss under ceremonin.

Vi har i våran tradition nio böner/önskningar, 1. hälsa, 2. saker tex kläder någonstans att bo, mat, 3. kunskap och utbildning, 4. goda vänner, 5. möta en käresta, 6. få barn, 7. trygghet för världen, 8.  Att förvalta alla önskningar på ett bra sätt, 9. att alla önskningar i en livscykel ska leva förevigt.

Kommentarer inaktiverade.